SOC Monitoring voor mSafe

"Dankzij SOC Monitoring direct op de hoogte van verdacht gedrag binnen mSafe"
Motiv heeft een eigen SOC (Security Operations Center) dat mSafe kan monitoren. De analisten van het SOC attenderen u actief op actuele cyberdreigingen en aanvallen en adviseren u over een oplossing.

De analisten van het Motiv SOC onderzoeken en beoordelen verdachte gebeurtenissen en zetten daarvoor slimme technologieën in. Dat doen ze inmiddels voor een hele schare aan klanten, die hun gehele IT- of OT-landschap continu door onze analisten laten scannen. Voorbeelden hiervan zijn Threat Intelligence Platforms (TIP) en oplossingen voor Security Orchestration, Automation & Response (SOAR).

SOC Monitoring specifiek voor mSafe kan afgenomen worden als aanvullende dienst bij het mSafe ‘Fair use’-pakket (zie Prijzen). Dankzij deze monitoring bent u direct op de hoogte van verdacht gedrag binnen mSafe, en kunt u gericht actie ondernemen.

Een SOC dat behoort tot de wereldtop

Het SOC van Motiv ICT Security behoort tot de wereldtop. Dit blijkt uit recent onafhankelijk onderzoek van Micro Focus onder 210 SOC’s wereldwijd. Daarin meet Micro Focus de mate van volwassenheid van SOC’s aan de hand van het Security Operations Maturity Model (SOMM). Een hogere mate van volwassenheid naar dat model betekent dat een SOC haar dienstverlening op consistente wijze uitvoert en continu investeert in het meten en bijsturen ervan. Dus, hoe hoger een SOC scoort op volwassenheid, hoe beter de dienstverlenende partij erachter in staat is de digitale weerbaarheid van haar klanten te vergroten.

Meer lezen over het onderzoek? Kijk op de Motiv-site.

 

afbeelding op SOC Monitoring
afbeelding op SOC Monitoring

Het Motiv SOC is gewend om met verschillende typen applicaties en klanten te werken. De SOC-analisten begeleiden de klant stap voor stap naar een passende monitoringdienst. Ronald van der Westen, manager van het SOC:

De kracht van het SOC zit hem er vooral in dat je er alle typen applicaties, servers en databases en andere informatiebronnen in kunt koppelen. Afhankelijk van de bedrijfsprocessen en het bijbehorende risicoprofiel ondersteunt Motiv haar klanten met het selecteren van de juiste bronnen die aan het SOC gekoppeld worden.

Daarna worden op basis van een grote set aan Use Cases, ofwel potentiële gebeurtenissen, automatisch verdachte patronen of afwijkingen herkend en geanalyseerd. Zo ontdek je snel problemen op allerlei vlakken, van gewone beheerproblemen als verlopen accounts, tot DDoS-aanvallen en phishing mails.

 

 

Security features in mSafe

mSafe bevat optimale beveiliging in het platform zelf. Zo bevat het platform encryptie (256-bits AES en 2048-bits RSA- en SHA-512-algoritmen), automatische malware- en virus scanning en gelden de beste ISO- en ISAE-certificaten. Gebruikers loggen altijd in met sterke authenticatie. En mSafe is een product van een Nederlands bedrijf, en wordt gehost op Nederlandse datacenters. Al met al een product waarop u kunt vertrouwen.

Extra veiligheid via monitoring

Wilt u dat er bovenop die security features nog betrouwbare experts meekijken in uw omgeving om verdacht gedrag op tijd te signaleren? Benieuwd hoe zo’n SOC-dienst er voor uw bedrijf uit zou zien? Bel of mail ons voor een gepersonaliseerd stappenplan.

afbeelding op SOC Monitoring

Meer weten?

Wil je meer informatie over mSafe of de opties binnen mSafe?

Neem contact met ons op    of    start direct gratis met mSafe

afbeelding op SOC Monitoring