Single sign-on voor uw mSafe-omgeving

"Een single sign-on ervaring en versimpeld gebruikersbeheer dankzij Single sign-on (SSO)"
Het is nu mogelijk om mSafe direct te koppelen aan de Active Directory (AD) van de klantorganisatie. Hierdoor wordt het verifiëren van de identiteit van de gebruiker uitbesteed aan de AD van de klant. Voor de gebruiker voelt het als een 'single sign-on'-ervaring; wanneer hij vanuit de browser naar mSafe gaat, wordt hij automatisch en vliegensvlug ingelogd. En kan hij direct starten met veilig bestanden delen.

Tijdbesparing op gebruikersbeheer

mSafe koppelen met de AD betekent: versimpeld gebruikersbeheer. Bij Single sign-on worden gebruikers centraal beheerd vanuit de AD, dus wijzigingen die daar worden doorgevoerd door de AD-beheerder, worden in een moeite door doorgevoerd in mSafe. Er is geen dubbel onderhoud nodig.

 

Kleinere foutgevoeligheid

Medewerkers komen en gaan. Het laatste wat je wil als manager of beheerder, is dat een oud-medewerker nog bij data kan komen die niet (meer) voor zijn ogen bestemd zijn. Als Single sign-on is ingeregeld en een medewerker wordt verwijderd uit de AD, dan heeft deze ook direct geen toegang meer tot mSafe. Een minimaal risico dus dat de verkeerde mensen bij de verkeerde data kunnen komen.

 

ADFS als succesfactor voor meer gebruik

Voor de eindgebruiker levert Single sign-on een stukje extra gebruiksvriendelijkheid. Het werkt ten slotte lekker vlot als je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen. Single sign-on is een veilige manier om deze ‘single sign-on’-ervaring te realiseren. En dit kan direct een stimulans geven aan de adoptie van het platform.

Hoe laagdrempeliger het gebruik van mSafe, hoe kleiner de kans dat de gebruiker uitwijkt naar onveilige alternatieven. Vanuit CISO-perspectief is Single sign-on zodoende een belangrijke feature.

 

afbeelding op Single Sign-On
afbeelding op Single Sign-On

Customization mogelijk

Het is mogelijk om bij het opzetten van Single sign-on met mSafe verschillenden typen gebruikers te benoemen – met verschillende permissieniveaus. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen ‘gewone’ medewerkers, en beheerders.

Maakt u ook gebruik van mSafe Sign, voor het digitaal ondertekenen van documenten? Ook dan kunt u verschillende typen gebruikers benoemen: medewerkers die gebruik mogen maken van mSafe Sign, en medewerkers die dat niet mogen.

 

afbeelding op Single Sign-On

Meer weten?

Wil je meer informatie over mSafe of de opties binnen mSafe?

Neem contact met ons op  of  start direct gratis met mSafe