mSafe Digitaal Ondertekenen

"Papierloos en foutloos ondertekenen - het kan nu ook via mSafe"
Het zetten van een fysieke handtekening kan veel tijd en moeite kosten. En dat terwijl er al langer veel betere opties bestaan. Zo bevat mSafe nu een module die digitaal ondertekenen ondersteunt. Helemaal digitaal, en - net als de rest van mSafe - helemaal veilig.

Of het nu gaat om één handtekening, of meerdere. Met mSafe Digitaal Ondertekenen regelt u het allemaal binnen één overzichtelijke flow. Uw bestanden blijven gedurende het hele proces veilig. In het dashboard van de module kunt u in een oogopslag zien wie er al heeft getekend, en wie nog niet. En na afronding ontvangt u een transactiedocument, dat u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een audit.

Efficiënt

Fysiek een handtekening (laten) zetten vergt nogal wat tijd. Zeker als er meerdere mensen moeten tekenen. Printen, controleren, post over en weer. Een foutje is in zo’n proces snel gemaakt. En dat terwijl dit tegenwoordig allemaal digitaal kan. Sneller, minder foutgevoelig, met meer duidelijkheid over de status voor alle betrokken partijen. En u bespaart ook nog op papier. Met mSafe Sign kunt u tot wel 10 personen, 10 handtekeningen per document laten zetten in één flow.

Veilig

mSafe Sign werkt – net als de rest van mSafe – met encryptie (256-bits AES en 2048-bits RSA- en SHA-512-algoritmen), automatische malware- en virusscanning en de beste ISO- en ISAE-certificaten. Geavanceerde verificatietechnologie zorgt ervoor dat u zeker weet dat de ondertekenaar is wie hij zegt dat hij is. Kies bijvoorbeeld uit iDeal of sms als verificatiemethode.

afbeelding op Digitaal Ondertekenen
afbeelding op Digitaal Ondertekenen

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

De Europese eIDAS-verordening definieert de ‘geavanceerde digitale handtekening’, waarbij o.a. identiteitsverificatie en een audit trail van groot belang zijn. Met mSafe Sign is het mogelijk om hieraan te voldoen. Voor meer juridische informatie, zie de site van onze partner Ondertekenen.nl. Wij werken samen met Evidos, het bedrijf achter ondertekenen.nl om binnen mSafe het digitaal ondertekenen mogelijk te maken. Zo heb je de gebruiksvriendelijkheid van ondertekenen.nl en blijven de getekende bestanden veilig in mSafe.

afbeelding op Digitaal Ondertekenen

Altijd overzicht via het dashboard

In een overzicht in mSafe ziet u wat de status is van elke mSafe Sign-flow: welke documenten verstuurd zijn voor ondertekening, welke ondertekenaars nog actie moeten ondernemen en welke transacties zijn afgerond. U ziet dus direct aan wie u een update kunt vragen.

 

Transactiedocument beschikbaar voor audit

Elke transactie geeft als resultaat: een ondertekend document (PDF), plus een transactiedocument met de logging van het ondertekenproces (wie heeft welke actie ondernomen en wanneer). Dit transactiedocument kunt u gebruiken om aan te tonen dat uw processen op orde zijn.

afbeelding op Digitaal Ondertekenen

Meer weten?

Wil je meer informatie over mSafe of de opties binnen mSafe?

Neem contact met ons op    of    start direct gratis met mSafe