mSafe zorgt bij VvAA voor een lage beheerslast en een laagdrempelige oplossing om veilig bestanden te versturen.

"Je hebt als VvAA een plicht en verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je veilig bestanden deelt en dat je klanten en partners een manier biedt om veilig bestanden aan te leveren"
VvAA is een financiële dienstverlener die sinds 1924 dagelijks bezig is om medische professionals te ontzorgen in het zakelijke en financiële gebied. Zo biedt VvAA onder meer assurantiën en financieel advies, speciaal voor zorgverleners.

Met ruim 125.000 zorgverleners ondersteunen VvAA vanuit de onderlinge solidariteit, de individuele zorgverlener en -ondernemer met maatwerk diensten op financieel, juridisch en bedrijfsmatig vlak en maken we ons als krachtig ledencollectief sterk voor urgente, zorgbrede issues die zorgverleners afhouden van het uitoefenen van hun vak. Zo is VvAA al bijna 100 jaar de stem en steun van zorgverlenend Nederland.

Bij VvAA wordt er voortdurend gewerkt met gevoelige informatie. Het is dan ook belangrijk dat zorgvuldig met deze informatie wordt omgegaan. Voordat VvAA mSafe gebruikte, werd een eigen oplossing ingezet om veilig bestanden uit te wisselen. Deze eigen oplossing werd uitgefaseerd vanwege de wens om een SaaS-oplossing (Software-as-a-Service) zoals mSafe af te nemen. Zo hoeft VvAA zelf geen beheerlast meer te dragen van een eigen oplossing. Met de keuze van VvAA voor mSafe, vond VvAA precies waar ze naar op zoek waren: Het veilig delen van bestanden in de cloud, een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en geen eigen beheerlast.

“VvAA heeft gekozen voor mSafe omdat het gebruiksvriendelijk is, maar vooral omdat het veilig is.”
Jan Machiel Dalebout, Portfoliomanager bij VvAA Groep B.V.

Er is de afgelopen 5 jaar veel veranderd in de bewustwording rondom veiligheid op het gebied van data en veiligheid merkt Paul van der Berg (Security Officer) op. “Daardoor is het in de huidige tijd makkelijker om een product als mSafe te adopteren. Mensen zijn zich steeds meer bewust van security en vinden het niet erg om bijvoorbeeld een 2FA code extra in te vullen. Als de bestanden maar veilig zijn.”
VvAA gebruikt mSafe voor een aantal specifieke situaties. Zo wordt er bij Hypotheekadvies mSafe ingezet om gevoelige stukken te delen. mSafe wordt door VvAA ingezet als ad-hoc incidenteel transportmiddel voor gevoelige informatie. Bijvoorbeeld met auditors, banken, advocatenkantoren en leveranciers.

“VvAA gebruikt mSafe als ad-hoc transportmiddel voor gevoelige informatie.”
Paul van der Berg, Security Officer bij VvAA Groep B.V.

VvAA gebruikt mSafe middels een SSO koppeling (Single Sign-On), om het inloggen door VvAA gebruikers zo laagdrempelig mogelijk te maken. Daarnaast beschikt mSafe over de eigen huisstijl van VvAA, zodat het voor ontvangers direct duidelijk is dat er bestanden gedeeld worden door VvAA.
Jan Machiel Dalebout voegt daarover nog toe: “tegenwoordig moet een oplossing voor bestanden delen veilig zijn, maar voor hoge adoptie moet het platform bovenal gebruiksvriendelijk zijn”.